Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Τη πρώτη θέση στη σειρά προτίμησης του κοινού όσον αφορά τους Ελληνικούς καλοκαιρινούς προορισμούς κατάφερε να κερδίσει φέτος η Σκιάθος


Τη πρώτη θέση στη σειρά προτίμησης του κοινού όσον αφορά τους Ελληνικούς καλοκαιρινούς προορισμούς κατάφερε να κερδίσει φέτος η Σκιάθος σύμφωνα με τον κορυφαίο διαδικτυακό τουριστικό οδηγό Tripadvisor.com...
Ποιο συγκεκριμένα, η Σκιάθος βρέθηκε στη πρώτη θέση στο TOP 10 των καλύτερων Greek Beach Destinations ενώ ακριβώς από πίσω ακολουθούν η Μύκονος και η Κέρκυρα. Είναι γνωστό ότι τα τελευταία τρία χρόνια το νησί της Σκιάθου έχει καθιερωθεί ως ένα από τα ποιο μοδάτα και κοσμοπολίτικα νησιά της Μεσογείου. Ο Tom Cruise και η Katie Holmes, ο John Travolta και ο Robert De Νιrο είναι μόνο μερικά από τα μεγάλα ονόματα του παγκόσμιου star system που επέλεξαν να επισκεφθούν το νησί του Παπαδιαμάντη κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών τους.  Η μεγάλη επιτυχία αυτή οφείλεται κατά κύριο λόγο στις εκτεταμένες προσπάθειες του Ομίλου Επιχειρηματιών Σκιάθου καθώς και του Προέδρου του, κύριο Ιωάννη Κουκουλάκη. Από την πρώτη μέρα της δημιουργίας του, ο Όμιλος Επιχειρηματιών Σκιάθου κατάφερε να γεφυρώσει τις αντιπαραθέσεις των διάφορων τοπικών παραγόντων και να δημιουργήσει ένα κλίμα συνεργασίας με βάση την καινοτομία και την ευρηματικότητα και με μοναδικό σκοπό την προβολή της Σκιάθου τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Στον Όμιλο Επιχειρηματιών Σκιάθου είναι εγγεγραμμένες αυτή τη στιγμή περισσότερες από 200 επιχειρήσεις από όλους τους κλάδους. Στις δραστηριότητες του Ομίλου συμπεριλαμβάνεται μεταξύ άλλων η συνεργασία με τηλεοπτικούς σταθμούς (ASTRA, STAR) καθώς και με άλλα μέσα μαζικής ενημέρωσης όπως εφημερίδες και περιοδικά (ESPRESSO, LIFO, ATHENS VOICE) καθώς και πρακτορεία ειδήσεων (PANORAMA PRESS) με σκοπό την διαρκή δημοσιογραφική κάλυψη και την πανελλήνια προβολή του νησιού, η διοργάνωση events και άλλων εκδηλώσεων όπως η φετινή επιτυχημένη διοργάνωση του 1st International Culture Gay Festival, η δημιουργία πρότυπου τουριστικού περιπτέρου με σκοπό την κάλυψη των τουριστικών αναγκών, η σταθερή παρουσία της Σκιάθου στο διαδίκτυο μέσα από τις ιστοσελίδες του Ομίλου (hotels-skiathos.gr, skiathosgay.com) αλλά και μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα (Facebook, Twitter, Foursquare) καθώς και η συνεχή προβολή και διαφήμιση της Σκιάθου σε περισσότερες από 10 χώρες σε ολόκληρο τον κόσμο. Επίσης πραγματοποιήθηκαν 2 εκθέσεις ζωγραφικής, μία έκθεση φωτογραφίας, έκθεση γλυπτικής. Με στόχο πάντα την ανάδειξη της Σκιάθου ως φιλότεχνου προορισμού.
Πέρα από τις δραστηριότητες marketing και την γενικότερη προβολή του νησιού, ο Όμιλος Επιχειρηματιών Σκιάθου, έχει ως προτεραιότητα την ηθική και οικονομική στήριξη στην τοπική κοινότητα την οποία και έχει αποδείξει περίτρανα μέσα από μια σειρά δωρεών, οι οποίες περιλαμβάνουν, την οικονομική κάλυψη των εξόδων θέρμανσης των τοπικών σχολείων της Σκιάθου , τη χρηματοδότηση της πενταήμερης εκδρομής της τρίτης Λυκείου, την οικονομική βοήθεια και ενίσχυση ποικίλων δημόσιων υπηρεσιών και πολιτιστικών συλλόγων καθώς και τη πρόσφατη κάλυψη εξόδων σίτισης και φιλοξενίας μιας εξειδικευμένης νοσηλεύτριας και ενός οδηγού ασθενοφόρου με σκοπό την ποιοτική αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας Σκιάθου. Τέλος ο Όμιλος Επιχειρηματιών Σκιάθου σε συνεργασία με το STAR Channel έχει αναλάβει να καλύψει τα έξοδα φιλοξενίας 90 δωματίων για ανθρώπους με κάρτα ανεργίας με σκοπό την κοινωνική και οικονομική υποστήριξη ανθρώπων με χαμηλό οικονομικό εισόδημα που αδυνατούν να πάνε διακοπές.
Η Σκιάθος, παρά τις δυσκολίες της οικονομικής κρίσης και ιδιαίτερα σε σύγκριση με άλλα νησιά, παρέμεινε φέτος σταθερή στη σειρά προτίμησης των τουριστών ενώ παράλληλα κατάφερε να αυξήσει και το γόητρο της μέσα από τις συνεχείς προσπάθειες προβολής του νησιού τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
Όσων αφορά τα σχέδια για το μέλλον, ο Όμιλος Επιχειρηματιών Σκιάθου βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις με τον Όμιλο του STAR σχετικά με την πιθανή διοργάνωση των Playmates 2013 στο νησί της Σκιάθου καθώς και για την δημιουργία ενός Web TV με θέμα τη Σκιάθο το οποίο και θα αναμεταδίδεται καθημερινά από 25 Ελληνικά κανάλια. Σε φάση σχεδιασμού βρίσκεται και η παραγωγή του γνωστού reality του Fashion TV, Fashion TV Cruise καθώς και η φιλοξενία ενός μεγάλου αριθμού δημοσιογράφων από 12 διαφορετικές χώρες του κόσμου. Τέλος, ο Όμιλος Επιχειρηματιών προετοιμάζεται και για την διοργάνωση του επόμενου International Culture Gay Festival.


skiathosgroup.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου