Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Συνέντευξη κ. Ιωάννη Κουκουλάκη για την Τούρκικη και Κινέζικη αγορά.


Καλησπέρα και σε εσάς και καλή χρονιά για όλο τον κόσμο, με υγεία πάνω από όλα.
-         Θα θέλαμε να μας πείτε λίγα λόγια για την επίσκεψη αντιπροσωπείας της Ένωσης Ξενοδόχων και του Ομίλου Επιχειρηματιών στην Έκθεση Τουρισμού στην Κωνσταντινούπολη, για ποιο λόγο αποφασίσατε να πάτε και τι επιτεύχθηκε μέσα από αυτήν.

Όπως όλοι γνωρίζουμε πλέον η Τούρκικη αγορά είναι μία ανερχόμενη τουριστική δύναμη και ειδικά μετά την τελευταία επίσκεψη της κ. Κεφαλογιάννη, πλέον οι Τούρκοι μπορούν να βγάλουν βίζα πολύ εύκολα. Η Ελλάδα είναι στις κορυφαίες προτιμήσεις τους κάτι που κάνει επιτακτικές τις προσπάθειες ώστε να γίνει η Σκιάθος άμεσος προορισμός για αυτήν την αγορά. Οι προσπάθειες αυτές διήρκησαν περίπου στον ένα χρόνο καθώς είχαν εντάξει στο πρόγραμμα τους τη Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική, Αθήνα, Μύκονο, Σαντορίνη, Ρόδο και Κρήτη αλλά όχι την Σκιάθο. Μετά τη μεγάλη προβολή που απέκτησε η Σκιάθος το προηγούμενο καλοκαίρι από τα κανάλια και τα περιοδικά καθώς επίσης και τις προσπάθειες που κάναμε όλο αυτόν τον καιρό καταφέραμε και ήρθαμε σε συμφωνία μαζί τους ώστε να μπει και η Σκιάθος μέσα στο πρόγραμμα. Πολύ σύντομα θα στείλουμε και σχετικό mail σε όλα τα μέλη μας ώστε να γνωρίζουν τι ακριβώς πρέπει να κάνουν ώστε να ενταχθούν στις μπροσούρες του γραφείου. Στις αρχές Μαΐου περιμένουμε αντιπροσωπεία Τούρκων πρακτόρων ώστε να μεγαλώσουμε ακόμα περισσότερο το πρόγραμμα.

  – Έγιναν κάποιες άλλες επαφές στην Έκθεση με σκοπό την ανάδειξη του νησιού ;
Τα άτομα που επισκέφθηκαν την Έκθεση, δηλαδή ,  ο κ. Μάκης Κουκουλάκης, ο κ. Αργύρης Χαδούλης και η κ. Olga Fateeva, ήρθαν σε επαφή και με εταιρείες κρουαζιέρας ώστε να εντάξουμε τη Σκιάθο στο πρόγραμμα τους. Είναι μία προσπάθεια που την κάνουμε εδώ και δύο χρόνια. Το θέμα κρουαζιέρας είναι ένα πολύ δύσκολο κομμάτι που θέλει συνεχείς προσπάθειες και κρίνεται από πολλές παραμέτρους. Το θετικό είναι ότι πλέον έχουμε γνωρίσει τους Διευθυντές, έχουμε άμεση επαφή μαζί τους και ευελπιστούμε κάποια στιγμή να έρθουμε σε συμφωνία. Υπάρχει επίσης και το ενδεχόμενο,  οι Διευθυντές να επισκεφθούν το νησί ώστε να αποκομίσουν και οι ίδιοι προσωπική άποψη.

-       Ακούστηκε ότι τον Φεβρουάριο θα επισκεφθούν το νησί και Κινέζοι επισκέπτες.
Ναι αυτό έχει κλείσει. Μας έχουν έρθει ήδη τα ονόματα των τουριστών και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου 12 Φεβρουαρίου θα έρθουν. Θέλω να επισημάνω πως αυτή η επίσκεψη είναι πολύ σημαντική καθώς ανοίγουμε μία ακόμα καινούρια αγορά, θα είναι μαζί τους ο Διευθυντής του γραφείου, ώστε να δει και ο ίδιος το νησί και να αποφασίσει αν θα συνεχιστεί ή όχι και τους επόμενους μήνες. Με αυτή τη κίνηση επίσης αποδεικνύουμε ότι η Σκιάθος δεν είναι μόνο « Ήλιος και Θάλασσα» αλλά πολλά περισσότερα. Μπορούμε να έχουμε μεγαλύτερη σαιζόν εκτός του καλοκαιριού, αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να αναδειχθούν οι Ιστορικές και Φυσικές ομορφιές του νησιού. Φαντάζομαι όλοι μπορούμε να φανταστούμε τι μπορεί να γίνει αν έχουμε τουρισμό 12 μήνες τον χρόνο

-       Σε όλη αυτή τη προσπάθεια υπάρχουν κάποιοι άλλοι φορείς που συμμετέχουν ;
Φυσικά και υπάρχουν. Ο Δήμος Σκιάθου με αρωγό τον Δήμαρχο κ. Πλωμαρίτη Νικόλαο, βρίσκονται πάντα στο πλευρό μας και οι προσπάθειες που γίνονται, μπορώ να πω ότι είναι κοινές, καθώς χωρίς τη στήριξη από την τοπική αρχή θα ήταν δύσκολο να κάνουμε κάτι μόνοι μας. Ο δήμαρχος είναι πάντα ενήμερος για όλες τις κινήσεις μας καθώς επίσης και η βοήθεια που μας προσφέρει είναι μεγάλη. Ο κ. Πλωμαρίτης είναι ένας δραστήριος και διορατικός άνθρωπος που πάντα θέλει το καλό του νησιού.

-       Κύριε Κουκουλάκη σας ευχαριστούμε πολύ για την συνέντευξη και σας ευχόμαστε ότι καλύτερο για εσάς και τη Σκιάθο.
Εγώ σας ευχαριστώ και ευελπιστώ σε μία δυναμική και επιτυχημένη σαιζόν για όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου