Πέμπτη 3 Ιανουαρίου 2013

Ανακοίνωση - Προγραμματισμός Ομίλου 2013


Ανακοίνωση - Προγραμματισμός Ομίλου 2013 ...


Ο Όμιλος Επιχειρηματιών Σκιάθου μετά την επιτυχημένη πορεία του το 2012 συνεχίζει και προσθέτει στο πρόγραμμα των δραστηριοτήτων του για το 2013 και νέες εκδηλώσεις - φεστιβάλ . Σκοπός του Ομίλου είναι και φέτος μέσω των δραστηριοτήτων του να αναδείξει το νησί της Σκιάθου στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και στο διαδίκτυο, να το προβάλει διαρκώς και να καταφέρει για μία ακόμη χρονιά να κάνει την Σκιάθο τον δημοφιλέστερο Ελληνικό αλλά και διεθνή τουριστικό προορισμό για το καλοκαίρι του 2013.
Πιο συγκεκριμένα ο Όμιλος επιχειρηματιών θέλοντας να ενδυναμώσει την ελληνική τουριστική αγορά του νησιού
  •    Συζητάει με 15 Ραδιοφωνικούς Σταθμούς  , οι οποίοι θα παίζουν σποτ  και θα προβάλουν το νησί από τις αρχές του Ιανουαρίου ως τον πιο δημοφιλή προορισμό για το Πάσχα και το καλοκαίρι.
  • Συζητάει με το PanoramaPress για την παρουσία δύο μόνιμων δημοσιογράφων που θα γράφουν για το νησί στα περιοδικά Hello, Paparazzi,  Ok, Real News, Πρώτο Θέμα και Espresso.  Άρθρα και ολοσέλιδα αφιερώματα θα προσκαλούν όλους τους αναγνώστες να επισκεφθούν και να γνωρίσουν τις ομορφιές της  Σκιάθου από κοντά.
  • Γνωρίζοντας την δύναμη της τηλεόρασης και τα αποτελέσματα που μπορεί να φέρει η διαφήμισή της  σε αυτή αποφασίστηκε εκ νέου η συνεργασία με το Αstra Tv. Όπως πέρυσι. έτσι  και φέτος , δημοσιογράφοι  του τηλεοπτικού σταθμού  θα βρίσκονται διαρκώς στο νησί προβάλλοντας τα δρώμενα της Σκιάθου καθημερινά από τα δύο κεντρικά Δελτία Ειδήσεων του καναλιού, μεσημέρι και απόγευμα καθ’ όλη τη διάρκεια της σαιζόν ( Το Astra Tv είναι το  πρώτο σε τηλεθέαση  κανάλι στην Περιφέρεια Θεσσαλίας ).Πολύ σημαντική είναι και η παρουσία του τηλεοπτικού Σταθμού Star Channel (κανάλι Πανελλαδικής εμβέλειας με περισσότερο από 1 εκατομμύριο τηλεθεατές καθημερινά) όπου και φέτος θα βρίσκεται στο νησί για να παρουσιάσει σε όλη την Ελλάδα  τις όμορφες παραλίες του νησιού, τα πολιτιστικά δρώμενα αλλά και την έντονη ζωή που επικρατεί στην Σκιάθο στα παραλιακά και στα νυχτερινά μπαρ της. Ο Όμιλος βρίσκεται σε συζητήσεις  με το κανάλι Star για τη δημιουργία Web tv της Σκιάθου, απ όπου θα υπάρχει κανονική ροή προγράμματος με ζωντανά ρεπορτάζ. Με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται η προβολή της Σκιάθου σε 25 κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας και σε 12 κανάλια παγκόσμιας εμβέλειας. Καταλαβαίνετε ότι αυτή η ενέργεια θα αποφέρει σημαντικά αποτελέσματα στην αύξηση του τουρισμού του νησιού αφού βάζει την Σκιάθο στο σπίτι οποιουδήποτε χρήστη ανά τον κόσμο παρέχοντάς του την  δυνατότητα να παρακολουθεί  τη ζωή της Σκιάθου 24 ώρες το εικοσιτετράωρο.
  • Ο Όμιλος  Επιχειρηματιών κατανοώντας την οικονομική δυσχέρεια που επικρατεί στην Ελλάδα και την αδυναμία πολλών Ελλήνων ανέργων να πάνε έστω και ολιγοήμερες διακοπές  συνεργάστηκε με την Ένωση Ξενοδόχων Σκιάθου, τον Πρόεδρο τον ενοικιαζομένων δωματίων της Σκιάθου κ. Θεόφιλο Ζαρμακούπη και εντάχθηκε στο Πρόγραμμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Star Channel  και προσέφερε τριήμερες διακοπές σε περισσότερο από 200 ανέργους κατά την περίοδο του Σεπτεμβρίου της περασμένης χρονιάς. Φέτος και μετά την επιτυχημένη έκβαση του προγράμματος υπολογίζεται ότι  ο αριθμός των φιλοξενουμένων - ανέργων θα ξεπεράσει τους 300. Σκοπός της ενέργειας αυτής είναι η ανάδειξη του κοινωνικού προφίλ του νησιού.
  • Μετά την ολοκλήρωση της επαγγελματικής φωτογράφισης του νησιού  το 2012 ακολουθεί η δημιουργία βίντεο της Σκιάθου , οδοιπορικό στην Χώρα της Σκιάθου και στις παραλίες με πλάνα χερσαία αλλά και λήψεις από την θάλασσα δημιουργώντας ένα διαφημιστικό υλικό δυνατό το οποίο θα χρησιμοποιηθεί για την διαφήμιση του νησιού σε εκθέσεις  και τηλεοπτικούς σταθμούς εγχώριους και διεθνή.
  • Και φυσικά μία σειρά από Φεστιβάλ και εκθέσεις κάποια από τα οποία ήδη έχουν καθιερωθεί στο νησί ως θεσμοί προβάλλοντας με τον τρόπο αυτό την Σκιάθο ως νησί κουλτούρας και ποιότητας που δεν εστιάζει μόνο στην διασκέδαση αλλά και στις τέχνες και στον πολιτισμό. Το πρώτο πανελλήνιο φεστιβάλ «Κόσμημα» που θα διεξαχθεί το τριήμερο του Αγίου πνεύματος στη Σκιάθο και θα συμμετέχουν περισσότερο από 500 εκθέτες οι οποίοι θα αναδείξουν τις δημιουργίες τους. Η έκθεση αυτή αναμένεται να προσελκύσει πολλούς επισκέπτες στο νησί .
  • Εκθέσεις ζωγραφικής από διάσημους του χώρου όπως του κ.Τσίαρα Φίλιππα του οποίου εκθέματα θα υπάρχουν στο μουσείου της Μονής της Ευαγγελίστριας. Έκθεση του κ. Λασιθιωτάκη Γιάννη  στον εκθεσιακό χώρο του ξενοδοχείου  Kivo. Έκθεση ζωγραφικής του κ. Τανιμανίδη Παναγιώτη στο ξενοδοχείο La Piscine. Έκθεση Ζωγραφικής του κ. Πολυμέρη Μανώλη στο ξενοδοχείο Mandraki. Οι εκθέσεις θα διαρκέσουν όλη την σαιζόν και θα είναι ανοιχτές για όλους τους επισκέπτες.  Το 2ο Παγκοσμιο Gay Culture Festival που θα διεξαχθεί για δεύτερη χρονιά  στη Σκιάθο και σκοπός του είναι να αποδώσει στο νησί την ταυτότητα του Gay Friendly προορισμού, αλλά και να αποσπάσει μερίδιο από την πίτα της εν λόγο τουριστικής ομάδας όπου είναι πλέον γνωστό μέσα από ανακοινώσεις του Σ.Ε.Τ.Ε  ότι είναι η τουριστική ομάδα με την μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη.
  •  Ο Όμιλος Επιχειρηματιών θέλοντας να αναπτύξει τον αθλητικό τουρισμό θα συνεργαστεί φέτος με τον κ. Κίμωνα Παπαδημητρίου για την διεξαγωγή του κολυμβητικού διάπλου Σκιάθου- Τσουγγριά  που θα λάβει χώρα τον Σεπτέμβριο του 2013. 
  • Ο Όμιλος το 2012 ενίσχυσε οικονομικά σχολεία, μαθητές και άλλους συλλόγους του νησιού, παρείχε φιλοξενία στον οδηγό του ασθενοφόρου και ενός νοσοκόμου με τις οικογένειες τους, για το κέντρο υγείας της Σκιάθου. Ευελπιστούμε και φέτος να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε με τον ίδιο τρόπο.
           Ο Πρόεδρος,

           Ιωάννης Βασ. Κουκουλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου